de tweeënveertigste dag - Reisverslag uit Borce, Frankrijk van Peer Boselie - WaarBenJij.nu de tweeënveertigste dag - Reisverslag uit Borce, Frankrijk van Peer Boselie - WaarBenJij.nu

de tweeënveertigste dag

Door: peernaarsantiago

Blijf op de hoogte en volg Peer

11 September 2010 | Frankrijk, Borce

Op de helft van mijn verlof...
Om acht uur vertrokken. Roger, Guy, Hiroko en ik samen weg. Hiroko loopt sneller nu, ik heb haar de rugzak opnieuw laten indelen, want die was slecht geladen. De pijn in de schouders is nu veel minder, zo zegt ze.
Het traject was vandaag weer erg gevaarlijk, opnieuw langs veel smalle en gevaarlijk glibberige paadjes..
Om half 3, na ongeveer 20 kilomter glibberen zijn we in Borce, een middeleeuws bergdorpje. De gite is in het middeleeuwse hospitaal dat nog overeind stond, maar al eeuwen als stal fungeerde. Onder de kalk vond men nog middeleeuwse fresco´s...
In de kapel is nu een van de víer musea die de gemeente Val d´Aspe (met slechts 2700 inwoners!!!) beheert. Hier is een verhaal van de pelgrimsroute vertelt én verhaalt in een mooie moderne installatie. Voorbeeldig!
In de gite zijn alleen wij vieren, en we eten opnieuw samen, we worden al een echt team..
Later die avond komen nog twee mensen, een jong echtpaar uit Israel, Gilead en Misjal. Zij vertrekken de ochtend erop weer, maar we vinden nog tijd om wat verhalen en ervaringen uit te wisselen...

• 12 September 2010 - 20:41

Jessy:

hoi peer, ongelooflijk hoe snel de tijd gaat, al halfweg.Ik blijf je volgen.liefs jessy

• 13 September 2010 - 08:56

Nico Coolen:

Hallo Peer, Je verhaal lezen houdt me in een sfeer van meegaan, zeker nu op spaanse grond. Je groet via Marianne ontvangen. Gisteren had ze een mooie overweging op De Beyart. De verloren zoon. Ondeugend denk ik nu aan een 'ezelier'! Was daarna met haar naar Sittard gekomen. gezellig. Ik heb een toost op je uitgebracht en Marianne, Godelieve, Frans, Tof en ik hieven het glas! Je bent ook hier aanwezig.
    Kijk uit bij de glibber plaatsen, en nachtmerries zijn een goed teken: je leeft je binnenkant! Succes en..ge klot ur mar mi hinnen, howdoe. Nico

• 13 September 2010 - 10:43

Wil Brassé:

De Aspevallei, daar is zo'n 20 jaar geleden aktie gevoerd tegen een geplande snelweg die de beren bedreigde (de laatste wilde berenkolonie in West-Europa als ik me niet vergis?). Is de snelweg er gekomen? En heb je nog beren op de weg gezien? ;-)

• 13 September 2010 - 13:06

Noud Fonken:

Hoi Peer , geweldig wat je allemaal verteld . Ik zie op het kaartje het spaanse plaatsje Jaca liggen , bekend om de heerlijke chocolade . Een zeer mooi stad tegen de uitlopers van de pyrineeen . Alle goeds en houdoe . Noud