tweede dag - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Peer Boselie - WaarBenJij.nu tweede dag - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Peer Boselie - WaarBenJij.nu

tweede dag

Door: peernaarsantiago

Blijf op de hoogte en volg Peer

02 Augustus 2010 | Nederland, Maastricht

Naar Eijsden, dat gingen we doen vandaag. Nou, we hebben deels maar eens op de GPS gelopen. De kilometers hebben we wel gemaakt, met een omweg of drie een stuk of 25 minimaal. Vlak bij Eijsden waren we toen. De bus gepakt vandaar naar Maastricht, want daar zou de pelgrimszegen plaatsvinden, in woonzorgcentrum De Beyart, waar Marianne als geestelijke verzorgster werkt en onze vriend Nico Coolen haar collega is.Een wat lastige dag, de voeten merken het, de rug merkt het, maar uiteindelijk kom je er toch..
De viering was mooi, de woorden van Nico versterkend en relativerend en het was hartverwarmend dat tientallen bejaarde religieuzen, bewoners van De Beyart met lieve wensen ons uitgeleide deden. Sommigen tientallen jaren zelf ver weg geweest, in Zuid Amerika, Afrika of Indonesië bijvoorbeeld, anderen die nauwelijks meer van de wereld hebben gezien dan hun kloostercel. Allen echer met een wereldwijze blik in de ogen.
Nu slapen in de mooie Bed and Breakfast 'La Tannerie' van Truus en Rob Wanrooy. Al heel lang vrienden en Truus was ooit mijn collega op het Rijksarchief in Maastricht.

• 03 Augustus 2010 - 01:58

Jenny Watson:

Today 2 augustus 2010 is INDEPENDANCE Day
    Have a good journey home!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 03 Augustus 2010 - 18:48

Ernst De Reus:

Hoi Peer,
    Ik wens je een goede wandeltocht, mooi weer en veel inspiratie.

• 22 December 2011 - 20:03

Jan Miltenburg:

Dag Peer,

mooie ervaring lijkt me, mooie foto's met vrolijke mensen.

Gr, jan