de eenenzeventigste dag
Door: peernaarsantiago
Blijf op de hoogte en volg Peer
10 Oktober 2010 | Spanje, Madrid
Nu zit ik nog in Madrid echter, op het moment dat Marianne een uur in de lucht is, onderweg naar huis. Nog maar twee weken echter en dan zien we elkaar alweer. Heel wat sneller dus dan de eerste fase van elkaar missen van zo´n zés weken!
Ikzelf ga pas vanavond. Zowel trein als bus gaan niet vaak naar Lissabon. De trein alleen ´s avonds laat, als nachttrein. De bus gaat ook om half tien ´s morgens, maar dat vond ik te vroeg, dan moest Marianne alsnog alleen naar het vliegveld en dat was een van de redenen dat ik meeging naar Madrid. Vliegen zonder iemand om afscheid van je te nemen is immers nooit zo leuk! Ik ga dus vanavond met de tweede mogelijkheid, óók een nachtreis dus, aankomst morgen om een uur of half zeven. Nu eerst nog even in een internetcafé in de Chinese wijk in Madrid online inchecken alvast en de boardingpass afdrukken voor de 24e oktober. Daarna wandel ik nog wat door de stad en lees nog wat in een park. Of studeer een paar woorden Portugees, want die taal heb ik vanaf morgen een weekje nodig, tot ik bij Tui\Valenca weer de Portugees\Spaanse grens over ga. Ook een tijdgrens dus, want ik meen dat ze in Portugal een uur ´achter´ lopen (dus kom ik eigenlijk om half acht aan?).
Benieuwd wat ik allemaal ga zien, hoe druk het is en wat voor soort mensen er lopen. Het is de op een na drukste route tegenwoordig vanaf Porto heb ik begrepen, maar dat is allemaal relatief. De ´Camino Francés´ via Burgos, Leon en Astorga is namelijk nog steeds goed voor ongeveer 93% van alle ´lopers´.
10 Oktober 2010 - 16:00
Nico:
Peer, effe wennen weer alleen. Zoals je zegt nog voor twee weken. Leg ook mijn bede bij Santiago neer! Goede wandel, we gaan, wel op een afstandje, met je mee. Nico -
10 Oktober 2010 - 16:00
Nico:
12 Oktober 2010 - 10:39
Jo Thomas:
Mozarabische route, intrigerend en leerzaam.
Schaarse bewegwijzering in Spanje, als pelgrim zoek en vind je je eigen camino.
Cordoba, “uniek, met niets te vergelijken”, je weet het mooi en smaakmakend te beschrijven,
Mezquita / kathedraal, Joodse wijsgeer, veel religie, een stad van alle ‘markten’ thuis.
Mérida, graven naar Romeins, Visigotisch, Christelijk, Arabisch verleden, voorouders op het spoor.
De temperatuur zakt langzaam van boven de 30 naar 25, in Madrid 17, bij regen slechts 13?
Geniet nog van het mooie weer, hier is inmiddels herfst en koude gearriveerd.
Van Madrid naar Lissabon, nachtelijke aardverschuiving en tijdreis.
Benieuwd naar je nieuwe reisverslagen vanuit Portugal tot aan je eindbestemming.
Groet,
Jo Thomas -
12 Oktober 2010 - 11:57
Miriam & Lars:
We hebben Marian alweer gesproken door de telefoon terwijl ze van het vliegveld door Lies en Koen naar huis werd gebracht. Ze klonk uitgerust. Ga lekker door in Portugal. We houden ons op de hoogte.
Veel plezier! -
12 Oktober 2010 - 12:55
Jac Nijskens:
Hallo Peer,
Alles goed? Tof dat je dit doet. Het moest er eenmaal van komen.
Groet, Jac Nijskens -
12 Oktober 2010 - 14:06
Margreet:
Ben alweer benieuwd waar je nu loopt... geniet nog van die laatste twee weken op pelgrimsreis! Oh wonder vandaag lag er een kaart in het bekende handschrift van Marianne in m'n brievenbus over Rambam en zo, groet, loop ze nog, Margreet-die bijna niet kan wachten op een volgende verslagronde- -
12 Oktober 2010 - 17:14
Noud Fonken:
Dag Peer , even marianne loslaten nog een paar weekjes doorbijten Dan zal de prachtige Cathedraal van Santiago je met open armen ontvangen , zogauw jouw handen kunt leggen aan de voet van zijn beeldtenis , een ontroerend moment . Het ga je goed ook in Portugal . Groetjes NOUD