de elfde dag - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Peer Boselie - WaarBenJij.nu de elfde dag - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Peer Boselie - WaarBenJij.nu

de elfde dag

Door: peernaarsantiago

Blijf op de hoogte en volg Peer

11 Augustus 2010 | Frankrijk, Parijs

Om 6 uur op, wassen,aankleden, tas inpakken, ontbijten. Praat nog wat met Nils, Duitser, onderweg op de fiets van Osnabruck naar Valladolid voor een bruiloft, via Santiago. In een aantekenboekje schrijven we allemaal goede wensen voor het bruidspaar, ieder in zijn/haar eigen taal.. Mooi.
Om 7 uur in mis in de kathedraal. De bisschop gaat voor, doet hij iedere morgen. Goede preek, over 'de weg' natuurlijk, die vqn Santiago, maar ook die van ieder van ons, ook als we weer thuiszijn straks. Daarna voor ieder een persoonlijk woord en de pelgrimszegen. Warme persoonlijkheid, gemeende vroomheid.
Vetrek om ca 8 uur, kom meteen Claude tegen, uit Istre bij Marseille. Congierge bij een college, woont er ook. Met 16 jaar vader, problematisch. Bijzondere man, getalenteerd ook. Hij laat s avonds een clip zien die hij heeft opgenomen mbt mishandeling van vrouwen. Per jaar meer dan 125 dode vrouwen door huiselijk geweld in Frankrijk.
Gelopen met opnieuw pijn in de rug, die was nog niet over. Ook met buikpijn en koorts, beetjezielig dagje dus. Toch nog een kilometer of 23 gelopen, tot St Privat d Allier.