de achtentwintigste dag
Door: peernaarsantiago
Blijf op de hoogte en volg Peer
28 Augustus 2010 | Frankrijk, Cahors
Vervolgens met de trein naar Souillac, want daar waren we allebei nog nooit geweest. Het is een klein, maar mooi plaatsje. Alleen al de abdij is de moeite waard om erheen te gaan, erg mooie en oude kerk, met een beroemde gebeeldhouwde Romaanse Elia. Omdat, in Souillac gekomen, de trein maar tweémaal per dag reed, hetzij een uur na onze aankomst, hetzij om 11 uur 's avonds (maar dan slapen pelgrims al een uur of twee!) moesten we per kerende post terug, jammer maar helaas...
Terug dus naar Cahors, waar we 's middags de kruigang van de kathedraal nog maar eens bekijken, naast een selectie van de mooie deuren, waarvan er meerdere uit de 17e en zelfs 16e eeuw stammen, erg bijzonder. 's Avonds tracteert Jeroen me op een etentje aan de hoofdstraat, omdat hij de dag erop weer met Eurolines richting Nederland gaat.
Terug op de kamer is er een bewoner bijgekomen, een Fransman, Raymond, 68 jaar. Hij loopt sinds een jaar of tien ieder jaar etappes van de Camino. Hij dacht een éénpersoonskamer te hebben geboekt, beetje vreemd voor iemand die in een jeugdherberg een kamer boekt! Om 9 ur gaat Jeroen naar zijn hotelletje een straat verderop, om vandaaruit morgen te vertrekken naar Breda.
Vandaag een kilometer of tien gelopen..